Over Jan

In 1999 trad ik in dienst bij Kansfonds als projectadviseur voor zorg- en welzijnsprojecten in Oost-Europa. Daarvoor had ik vijf jaar als projectbegeleider gewerkt voor maatschappelijke organisaties in Hongarije. In de periode bij Kansfonds heb ik meer dan duizend projectvoorstellen uit Hongarije, Montenegro, Oekraïne, Servië, Slowakije en Nederland beoordeeld, geadviseerd, goed voor ruim 10 miljoen euro aan toekenningen. Een groot aantal van die projecten heb ik ook persoonlijk mogen bezoeken – en dat beschouw ik als de meest waardevolle ervaring als aanvraagbeoordelaar.

Naast projectadviseur was ik redacteur van het kwartaalblad van de Samenwerkende Fondsen voor Midden en Oost Europa en als staflid betrokken bij beleidsvorming en werving van projectadviseurs.

Sinds 2008 ben ik zelfstandig ondernemer en heb ik aanvragen beoordeeld voor Kansfonds, Oranje Fonds, Stichting Kinderpostzegels en HandicapNL. MamaCash, Stichting Milieukontakt en Peakoil Nederland heb ik voorzien van beleidsadviezen over respectievelijk aanvraagbeoordeling, financiële strategie en fondsenwerving. Daarnaast gaf ik tussen 2014 en 2017 samen met Beter Geven cursussen voor aanvraagbeoordelaars. Voor mijn overige dienstverlening klik hier.

Mijn uitgebreide cv vind je op LinkedIn.

Jan Riemersma,
Fondsenvraagbaak
KvK: 60269286